Tarief

Het tarief van AB advocaat hangt af van de kwestie. Een intakegesprek van een half uur is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Het reguliere uurtarief bedraagt EUR 200,- per uur. Voor particulieren is dit tarief inclusief BTW. Voor ondernemers is dit tarief exclusief BTW. Afhankelijk van het belang, de spoed en omvang van een procedure kan een ander tarief overeengekomen worden.

In bepaalde gevallen kunnen particulieren in aanmerking komen voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand. U dient er rekening mee te houden dat de Raad voor Rechtsbijstand kijkt naar het type zaak, het belang, uw inkomen en uw vermogen voordat een toevoeging wordt verstrekt. Daarnaast wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht. De hoogte van de eigen bijdrage wordt door de Raad voor Rechtsbijstand vastgesteld, hiervoor doet de Raad voor Rechtsbijstand een inkomenscheck bij de belastingdienst. Alle details over het te hanteren tarief, zullen we bespreken tijdens het kosteloze intakegesprek. Als u in aanmerking komt voor een toevoeging, betekent dat niet automatisch dat er ook op basis van een toevoeging zal worden gewerkt.

Het komt vaker voor dat uw zaak de expertise van een fiscalist, notaris of andere professional vergt. Ik heb een ruim netwerk van deskundige en prettige partners bij grotere en kleinere organisaties. Als samenwerking met deze partijen nodig is dan worden de kosten voor hun diensten rechtstreeks aan u in rekening gebracht.